Μια πανεύκολη συνταγή για Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε μουστάρδα, horseradish σως, γιαούρτι και κρεμμύδι για ένα απίθανο αποτέλεσμα γεύσης. Γευτείτε τα και … Καλή … όρεξη…
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. χοιρινός ώμος κομμένος σε κύβους
- Για τη μαρινάδα:
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κότας
- 2 κρεμμύδια κομμένα στα 4
- 1 πιπεριά σε φέτες
- 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 3 κ.σ. μουστάρδας ντιζόν
- 2 κ.σ. horseradish σως
- 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπήστε καλά το σπιτικό ζωμό μαζί με το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τη μουστάρδα, το γιαούρτι, τη horseradish σως, το πορτοκάλι και τη γλυκιά πάπρικα. Ανακατέψτε και πάλι όλα τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.Προσθέστε μέσα στη μαρινάδα σας τους κύβους του χοιρινού σας. Καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για μια έως έξι ώρες.
- Περάστε τους κύβους του χοιρινού στα καλαμάκια σας, βάζοντας ανάμεσα στους κύβους του κρέατος φέτες κρεμμυδιού και πιπεριάς. Αλατοπιπερώστε τα και ψήστε τα σε ένα τηγάνι-γκριλιέρα ή στην ψησταριά σας ή στο grill για 10-15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, γυρνώντας τα τακτικά.