Ένα απίστευτης νοστιμιάς κοτόπουλο με τραγανή πέτσα και πατατούλες baby που λιώνουν στο στόμα ψημένο σε μια κρεμώδη σάλτσα που θα απογειώσει την γεύση σας. Μια πανεύκολη, για αρχάριους συνταγή για ένα εξαιρετικό πιάτο γεμάτο αρώματα που θα γίνει το αγαπημένο σας όχι μόνο για την ανεπανάληπτη γεύση του αλλά και για την ευκολία της παρασκευής του. Αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη που είναι σχεδόν πολλή τέλεια για να είναι αληθινή… Απλώς αφού βράσετε λίγο τις πατάτες, τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα ταψί και τα ψήνετε. Μια συνταγή (από εδώ) ιδανική για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο για ένα γεύμα ή δείπνο που θα λατρέψουν όλοι όσοι το δοκιμάσουν!
Υλικά συνταγής
- 4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου ολόκληρα, κομμένα στα 2 τα κοπανάκια και το επάνω μέρος
- 800 γρ. πατάτες baby
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μικρούς κύβους
- 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί με ήπια γεύση ζωμό κότας
- χοντρό αλάτι και πιπέρι
- Μυρωδικά για το πασπάλισμα σε ποσότητες επιλογής σας
- πάπρικα καπνιστή
- επιπλέον σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη
- ψιλοκομμένο άνηθο
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε καλά τις φλούδες από τις πατάτες baby εξωτερικά, τις μεταφέρετε (με την φλούδα τους) σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε κρύο νερό που να τις σκεπάζει, ρίχνετε και χοντρό αλάτι και τις αφήνετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λ από την ώρα που θα κοχλάσουν ή, ανάλογα με το μέγεθός τους, μέχρι να μαλακώσουν.
- Εν τω μεταξύ ανάβετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς και ετοιμάζετε το κοτόπουλο. Τοποθετείτε τα κομμάτια κοτόπουλου, το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα βαθύ ταψί, τα αλατίζετε με χοντρό αλάτι, τα πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και προσθέτετε στο ταψί τα κρεμμύδια σε κυβάκια και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
- Όταν θα είναι έτοιμες οι πατάτες τις στραγγίζετε τις μεταφέρετε αμέσως στο ταψί με το κοτόπουλο, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και το λευκό κρασί και με μια σπάτουλα τακτοποιείτε το φαγητό σας βγάζοντας στην επιφάνεια τα κομμάτια κοτόπουλου.
- Στη συνέχεια πασπαλίζετε το φαγητό σας με σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού, με μπόλικη καπνιστή πάπρικα και με ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό. Σκεπάζετε πολύ καλά το ταψί σας με αλουμινόχαρτο, φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά, και ψήνετε το φαγητό σας στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λ.
- Μετά τα 25 λ αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 25-30 λ. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών του κοτόπουλου. Αν έχετε θερμόμετρο για φαγητό ελέγχετε το κοτόπουλο το οποίο θα είναι έτοιμο όταν το θερμόμετρο φτάσει στους 71 βαθμούς κελσίου.
- Για να γίνει τραγανή η πέτσα του κοτόπουλου και να πάρει ωραίο χρώμα στα τελευταία λεπτά ψησίματος γυρίζετε την λειτουργία του φούρνου σας στο γκρίλ. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, το αφήνετε για τουλάχιστον 15 λ να “σταθεί” και μετά το σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό. Καλή σας απόλαυση!