Φιλέτο κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι

Κοτόπουλο. Το αγαπημένο πουλερικό μικρών και μεγάλων που μαγειρεύεται σε πολλές εκδοχές, με διαφορετικές συνταγές, σε όλα τα Ελληνικά σπίτια για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Εδώ σας δίνουμε μια πανεύκολη συνταγή, γρήγορη στη παρασκευή της που απευθύνεται σε όσους δεν έχουν πολύ χρόνο αλλά έχουν την όρεξη και θέλουν να ασχοληθούν με την κουζίνα και για τους αρχάριους που βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα και θέλουν κάτι πολύ γρήγορο εύκολο και συγχρόνως γευστικό και υγιεινό. Μια συνταγή του Σεφ Αλ. Νικολουτσόπουλου, που θα γίνει η αγαπημένη σας για την απλότητά της και το υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα του πιάτου.

Υλικά συνταγής

 

  • Για το κοτόπουλο
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου στήθος
  • 1 γεμάτη κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 βάζο έτοιμη “Γλυκόξινη Σάλτσα Uncle Ben’s με ανανά” (450 γρ.)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το ρύζι
  • 1 συσκευασία Ρύζι Parboiled 10λεπτο με μαγειρικό σακουλάκι ή ρύζι Parboiled επιλογής σας
  • αλάτι και προαιρετικά 1/2 κύβο κότας
  • 1 κονσέρβα με ανάμεικτα λαχανικά καλαμπόκι, αρακά, πιπεριά “Bonduelle Gold Mexico Mix 170 gr. ή κατεψυγμένα και αποψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

 

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Για το κοτόπουλο: Πλένετε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια κύβους ή στικς. Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθούν καλά ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να θωρακιστούν και ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές.  Μη τα παραψήσετε  γιατί θα χάσουν τους χυμούς τους και θα “σφίξουν”.
  3. Χαμηλώνετε αμέσως τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε τα φιλετάκια, ανακατεύετε, ρίχνετε την έτοιμη γλυκόξινη σάλτσα ανανά και τα αφήνετε όλα να σιγοβράσουν για 6 λ. Σβήνετε τη φωτιά και το κοτόπουλό σας είναι έτοιμο.
  4. Για το ρύζι: Παράλληλα έχετε βάλει 1-2 σακουλάκια ρύζι, ή ποσότητα επιλογής σας από πακέτο με ρύζι Parboild, να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  5. Προαιρετικά μπορείτε να ρίξετε στο νερό που βράζετε το ρύζι και 1/2 κύβο κότας, καθώς και τα αποψυγμένα λαχανικά. Σουρώνετε τα λαχανικά και το ρύζι, τα μεταφέρετε καυτά σε ένα μπολ, ρίχνετε και τη 1 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύετε να λιώσει. Σερβίρετε ζεστό το ρύζι σας μαζί με το ζεστό φιλέτο κοτόπουλο με τη γλυκόξινη σάλτσα και καλή σας όρεξη!!!

Recent Posts

Μενού
Μετάβαση στο περιεχόμενο