Ένα πιο άπαχο μέρος του χοιρινού το οποίο μαγειρεύεται στο φούρνο ή στην κατσαρόλα
TIPS ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΨΗΣΙΜΟ:
- Βγάζουμε το κρέας απ’ το ψυγείο 2 ώρες πριν το ψήσιμο.
- Δεν αλατίζουμε πριν ψήσουμε το κρέας αλλά μετά. (Το αλάτι εντείνει την αφύγρανση. Το κρυσταλλικό αλάτι όταν πέσει πάνω στο κρέας, υπό την επήρεια της θερμοκρασίας προκαλεί λόγω της όσμωσης, μεγαλύτερη απώλεια υγρών στο εσωτερικό από το κανονικό)
- Ψήνουμε σε δυνατή θράκα (στα κάρβουνα) και το γυρίζουμε ανά δύο λεπτά
- Πριν κόψουμε το κρέας, το αφήνουμε να ξεκουραστεί