Ψητά μπουτάκια κοτόπουλου μαριναρισμένο με γιαούρτι και ζεστή πατατοσαλάτα

Ψητά μπουτάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα με γιαούρτι και μια υπέροχη ζεστή πατατοσαλάτα. Μια απλή και εύκολη συνταγή, με απλά και υγιεινά μεσογειακά υλικά που όλοι έχουμε στη κουζίνα μας. Ένα υπέροχο πιάτα για όλη την οικογένεια για το καθημερινό και Κυριακάτικο τραπέζι.

 

Υλικά συνταγής

 

  • Για το κοτόπουλο:
  • 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.γ. χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι καγιέν
  • 700 γρ. μπούτια κοτόπουλου
  • Για τη πατατοσαλάτα:
  • 1/2 λεμονιού το ξύσμα και το χυμό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κιλό πατάτες ξεφλουδισμένες, κομμένες σε κύβους 2-3 εκ.
  • 40 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο ψιλοκομμένα
  • αλάτι πιπέρι
  • ελαιόλαδο

 

 

 

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Για το κοτόπουλο: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για το κοτόπουλο [εκτός από τα μπουτάκια κοτόπουλου] και τα χτυπάτε ζωηρά με αυγογδάρτη να ενσωματωθούν. Προσθέτετε και τα μπουτάκια και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να καλυφθούν καλά με το μείγμα γιαουρτιού. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναρισθεί από 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι και 20 ώρες.
  2. 45 λ περίπου πριν σερβίρετε, προθερμαίνετε το φούρνο ή τη ψησταριά σας και ψήνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου, σε μέτρια φωτιά για 30-35 λ ή μέχρι να ψηθούν μέχρι το κέντρο χωρίς να τα παραψήσετε και χάσουν τους ζωμούς τους.
  3. Για τη πατατοσαλάτα: Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη πατατοσαλάτα. Καθαρίζετε τις πατάτες τις κόβετε σε κύβους 2-3 εκ. και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  4. Σε ένα μπολ βάζετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τις ελιές και τα κρεμμυδάκια. Όταν οι πατάτες βράσουν τις στραγγίζετε σε σουρωτήρι και τις ρίχνετε στο σμπολ. Ρίχνετε λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Πασπαλίζετε με το μείγμα δυόσμου και τη θρυμματισμένη φέτα και σερβίρετε τη ζεστή πατατοσαλάτα με το ζεστό κοτόπουλο.

Recent Posts

Μενού
Μετάβαση στο περιεχόμενο