Φιλέτο μπούτι κοτόπουλου με μπάμιες

Κοτόπουλο με μπάμιες. Ένα αγαπημένο παραδοσιακό πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Μια απλή και εύκολη συνταγή με μαριναρισμένα φιλέτα μπουτάκια κοτόπουλου και μπάμιες φρέσκιες ή κατεψυγμένες σε σάλτσα ντομάτας. Απλά δοκιμάστε το και θα σας καταπλήξει με την υπέροχη γεύση του!

 

Υλικά συνταγής

 

  • 600 γρ. μπάμιες κατεψυγμένες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριo ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 καρότο, κομμένο σε φέτες και κάθε φέτα στα 2 ή στα 4
  • 1½ κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • 30 ml ξίδι μπαλσάμικο κόκκινο
  • 400 γρ. ντομάτα στο τρίφτη (Μπάρμπα Στάθης ή άλλη επιλογής σας)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι πιπέρι
  • 6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
  • Για τη μαρινάδα
  • 30 ml ξίδι μπαλσάμικο κόκκινο
  • 1 ½ κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Για το μαρινάρισμα: Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε καλά. Βάζετε μέσα και τα φιλέτα κοτόπουλου και τα ανακατεύετε καλά να πάρουν παντού τις γεύσεις της μαρινάδας. Τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστείτε.
  2. Για τις μπάμιες: Σε μια πλατιά, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί καλά ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ανακατεύετε, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και το αφήνετε να σοταριστεί, ανακατεύοντας συχνά, για 10 λ για να καραμελώσει καλά.
  3. Αυξάνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή, ρίχνετε μέσα τις μπάμιες, όπως είναι κατεψυγμένες, τις ανακατεύετε και τις σοτάρετε για 3 λ. Προσθέτετε τα καρότα, τη ντομάτα, το μπαλσάμικο, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και 400 ml βραστό νερό, ανακατεύετε και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και τα αφήνετε για 20 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες και να εξατμιστεί σχεδόν το νερό ώστε να μείνει ελάχιστο.
  4. Για το κοτόπουλο: Εν τω μεταξύ, βάζετε μια γκριλιέρα να κάψει στο φουλ της έντασης και μόλις κάψει πολύ καλά βάζετε τα φιλέτα κοτόπουλου, όπως είναι με όση μαρινάδα έχουν πάνω τους. Τα αφήνετε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να κάνουν γραμμώσεις και από τις 2 πλευρές και μετά χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και τα αφήνετε να σιγοψηθούν για 7-8 λ περίπου. Μην τα παραψήσετε και στεγνώσουν.
  5. Όταν είναι έτοιμες οι μπάμιες ρίχνετε το μαϊντανό, ανακατεύετε, προσθέτετε και τα φιλέτα κοτόπουλου και ανακινείτε τη κατσαρόλα να ανακατευτούν τα υλικά χωρίς να “σπάσουν” οι μπάμιες. Τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για 25 λ περίπου ή μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό, πήξει η σάλτσα και οι μπάμιες να έχουν βράσει αλλά και να έχουν κρατήσει μια τραγανή υφή.
  6. Αν το φαγητό σας δεν είναι έτοιμο, προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό και το αφήνετε να βράσει για λίγα ακόμα λεπτά. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνετε να φαγητό να “σταθεί” για 10 λ να “αναδειχτούν” οι γεύσεις του και μετά το σερβίρετε.

Πηγή Photo 

Recent Posts

Μενού
Μετάβαση στο περιεχόμενο