Πεντανόστιμα, ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά με κεφαλογραβιέρα και πράσινες πιπεριές κέρατο. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε ένα πιάτο έκπληξη εφ” όσον κανένας δεν ξέρει τι κρύβει μέσα του. Το τέλειο γεύμα ή δείπνο, με πατατούλες τηγανιτές ή φούρνου ή και με πουρέ στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο.
Υλικά συνταγής
- Για τα μπιφτέκια
- 700 γρ. κιμάς, μισός μοσχαρίσιος μισός χοιρινός
- 1 αυγό
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 φέτες ψωμί, 2-3 ημερών, μουλιασμένες και καλά στραγγισμένες
- 1 κ.γ. κάρυ
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 2 πρέζες αποξηραμένη ρίγανη ή θυμάρι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τη γέμιση
- 150 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια
- 1 μεγάλη ή 2 μικρές πράσινες πιπεριές μέτριες, πολύ ψιλοκομμένες
- λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα των μπιφτεκιών
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά και οι γεύσεις.
- Πλάθετε πλατιά μπιφτέκια τα “ανοίγετε” στη παλάμη σας να “φαρδύνουν” βάζετε στο κέντρο τους ένα μπαστουνάκι κεφαλογραβιέρα και λίγη από τη ψιλοκομμένη πιπεριά. Ξαναζυμώνετε τα μπιφτέκια έτσι ώστε να κλείσετε καλά μέσα τη γέμιση να μη φύγει στο ψήσιμο.
- Αλείφετε τα μπιφτέκια με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετείτε σε καυτή σχάρα σε ηλεκτρική ψησταριά ή σε προθερμασμένο φούρνο στο γκρίλ ή σε γκριλιέρα. Τα ψήνετε για 10-12 λ από κάθε πλευρά (ανάλογα με το πάχος τους) ή μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρετε αμέσως μόλις ψηθούν ζεστά με πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας (συνταγή εδώ) με με μεγάλη πράσινη σαλάτα και συνοδέψτε τα με πατάτες τηγανιτές ή φούρνου ή με πουρέ.